Colombia special
Koffiesmaak
De warme wind van de Stille Oceaan doorkruist de vallei en voorkomt dat de planten bevriezen. Door de drastische temperatuursverandering komen de koffieplanten in de overlevingsmodus en ondernemen ze een metabolisch proces dat zich vertaalt in een zeer karakteristieke smaak. Koffie op deze hoogte laten groeien is alleen haalbaar als je heel dicht bij de equatoriale lijn bent, omdat het hele jaar door zon nodig is. Het resultaat is een product met een bepaalde zuurgraad en suikergehalte en geeft de Nariono Galeras zijn unieke smaak.
Eerlijke koffieplantages
2500 gezinnen kweken in dit gebied koffie. Hun boerderijen zijn niet groter dan twee hectare. Dit creëert een uiterst geselecteerd product waarbij producenten persoonlijk zorg dragen voor de selectie, bemesting en tuinbouw.
Koffie op vruchtbare vulkaangrond
Het verhaal begint in de hoge bergen van Nariño Colombia, 4.276 meter boven de Stille Oceaan. Hier, grenzend aan de equatoriale lijn, ligt de meest actieve vulkaan in Colombia. Volcan Galeras. De eerste uitbarsting werd geregistreerd op 7 december 1580, maar is al minstens een miljoen jaar actief. Koffie kan op veel bodems worden gekweekt, maar het ideale type zijn vruchtbare vulkanische gronden.